De katten

Er wonen op dit moment 7 katten bij ons: Doris, Minet, Tommy, Charlie, Billie, Ella en Tobi.

In juli zijn de kittens Billie en Ella bij ons komen wonen. Dit zijn een broer en zus van nu bijna 6 maanden oud. Ze zijn geboren op een boerderij en na 3 weken is hun moeder verdwenen. Ze zijn vanaf dat moment met de hand gevoed en in huis genomen door boswachter Marcel. Hij heeft ze grootgebracht en na ongeveer 12 weken mochten ze bij ons wonen. Billie was in het begin wat voorzichtig, maar nu is hij helemaal losgekomen. Hij ligt erg graag op schoot, speelt veel en hij is dol op eten. Hij groeit dan ook erg hard! Ook ligt hij graag met alle andere kittens en katten in een mandje te slapen. Zijn zusje Ella is een dappere poes. Ze is nergens bang voor en gaat graag op ontdekkingstocht door het café. Ze houdt ervan om geaaid te worden, maar vooral van spelen wordt ze blij. Ook is ze geïnteresseerd in alles wat je eet, zoals slagroom, taart en tosti’s. 

Charlie is 2 jaar jong. Hij is in september bij ons komen wonen samen met zijn broer Louis en Cleo. Louis had het bij ons niet zo naar zijn zin, maar Charlie gelukkig wel. Charlie is een hele makkelijke en tevreden kat die graag speelt en geaaid wordt. Hij zit niet echt op schoot, maar met een beetje geluk krijg je een kusje van hem op je neus.

Doris is 4 jaar jong. Ze is geboren in Egypte. Als 2 weken oud kitten is ze op straat gevonden en bij een kattenopvang terecht gekomen. Doris is een lieve maar eigenzinnige poes die zich als een diva kan gedragen. Ze ligt ook graag bij mensen op schoot, het liefst heel lang, en wordt dan graag geaaid. Ze gaat dan pas van je schoot af wanneer zij dat wil. Bij Doris moet je goed je eten in de gaten houden! Het lukt haar nog regelmatig om eten te stelen en mee onder de bank te nemen. Ze wil graag alle aandacht voor zichzelf, dus van de andere katten moet ze niet zoveel weten. Doris is ook bekend op Instagram als doris.the.crosseyed.cat. 

Minet is 5 jaar. Ze is een schildpad-kat, houdt van aandacht en vind het heel fijn om uitgebreid geaaid te worden. Dit gaat samen met veel ‘praatjes’ oftewel gemiauw. Minet ligt graag op de roze bank waar de kans groot is dat ze even bij je op schoot gaat zitten. Ze speelt ook graag met pingpongballen, verder vindt ze speelgoed niet zo interessant. Ze slaapt heel veel, dit doet ze het liefst in alle rust op onze bovenverdieping.

Tommy is 6 jaar en dus tegelijk met Sam bij ons komen wonen. Tommy speelt niet heel veel, maar soms rent hij ineens het hele café door. Hij ligt vooral graag de hele dag op schoot. Ook wil hij graag vrienden met de andere katten zijn, maar die vinden hem soms een beetje opdringerig. Gelukkig heeft hij nu vrienden gevonden in de kittens, die graag met hem in een mandje slapen en hem wassen! Vooral Pip volgt hem overal waar hij is.

Lotus en Sam wonen nu bij Laura. Sam voelde zich niet meer thuis in het cafe en toonde kenmerken van stress. Lotus probeerde vaak in de keuken te komen om naar buiten te kunnen kijken en vond het in het cafe steeds minder leuk. Daarom hebben we besloten dat ze beter samen bij Laura konden gaan wonen. Nu hebben ze wat meer rust en kunnen ze naar buiten (kijken). Je kunt ze volgen op Instagram; lotusensam.

In september zijn ook Pip en Tobi bij ons komen wonen. Zij zijn broer en zus en zijn 3 weken jonger dan Billie en Ella. Pip woont inmiddels niet meer bij ons. We merkten dat ze hier niet echt gelukkig was en soms wat angstig. Pip woont nu bij Bo, een van onze vrijwilligers. Het gaat heel goed met haar!

Tammo is op woensdag 18 oktober 2017 overleden. Hij is 13 jaar geworden. Tammo woonde sinds eind juli bij Laura thuis, omdat hij niet meer op z’n plek was bij Poeslief. Samen wonen met jonge katten bleek te druk voor hem. Na een paar maanden kreeg hij last van zijn luchtwegen, de klachten werden in zeer korte tijd erger tot hij niet meer kon. We hebben toen afscheid van hem moeten nemen.

CooperOnze oudste bewoner Cooper (15) is vrijdag 26 mei 2017 overleden.
Hij woonde al enkele maanden weer bij de kattenopvang, omdat hij ziek was geworden. Sinds kort woonde hij tijdelijk bij onze lieve vrijwilliger Heather, zodat hij in alle rust kon herstellen en goed verzorgd kon worden. Het ging de eerste week heel goed, maar helaas werd hij deze week ineens erg benauwd. Hiervoor kreeg hij medicatie, maar deze sloeg niet aan. We zijn er erg verdrietig van, maar zijn Heather heel dankbaar voor haar goede zorgen. Dankzij haar heeft hij nog een paar liefdevolle en rustige laatste weken gehad.

Voormalig bewoners Jonas, Rex, Mees, Pim, Louis en Cleo voelden zich helaas niet helemaal thuis bij ons en de andere katten. Ze hebben het inmiddels goed naar hun zin in hun nieuwe huisjes.