De katten

Er wonen op dit moment 8 katten bij ons: Lotus, Doris, Minet, Sam, Tommy, Charlie, Cleo en Louis.

Cleo en de 2 broertjes Charlie en Louis wonen sinds dinsdag 26 september bij Poeslief. We zullen binnenkort meer info over onze nieuwe bewoners plaatsen.

Lotus is 2 jaar en daarmee de jongste bewoner. Ze is geboren in Griekenland en als kitten naar Nederland gebracht. Ze heeft een verkleving op haar linkeroog en ziet daardoor alleen met haar rechteroog. Lotus is erg speels en vindt het leuk om met de andere katten te spelen. Verder ligt ze graag bij je op schoot, om vervolgens in slaap te vallen.

Doris is bijna 3 jaar en is geboren in Egypte. Als 2 weken oud kitten is ze op straat gevonden en bij een kattenopvang terecht gekomen. Wendie van kattenopvang Bastet vond haar zo leuk dat ze haar heeft meegenomen naar Nederland. Doris is een lieve en eigenzinnige poes die zich als een diva kan gedragen. Ze ligt ook graag bij mensen op schoot, het liefst heel lang, en wordt dan graag geaaid. Doris is ook bekend op Instagram als doris.the.crosseyed.cat.

Minet is 4 jaar. Ze is een schildpad-kat, houdt van aandacht en vind het heel fijn om uitgebreid geaaid te worden. Dit gaat samen met veel ‘praatjes’ oftewel gemiauw. Minet ligt graag op de roze bank waar de kans groot is dat ze bij je op schoot gaat zitten.

Sam is 5 jaar en is onze oudste kat. Hij is samen met Tommy bij ons komen wonen. Ze zijn gevonden in een huis waar 32 katten woonden. Gelukkig wonen ze nu samen met wat minder katten! Sam is een hele lieve kat die graag veel kopjes geeft. Hij zit eigenlijk nooit op schoot, maar wel altijd dicht bij mensen in de buurt. Sam is erg speels en kan uren spelen.

Tommy is 5 jaar en dus tegelijk met Sam bij ons komen wonen. Ze liggen regelmatig bij elkaar in een mandje of op een stoel en vinden het fijn om elkaar te wassen. Tommy is gek op spelen, vooral verstoppertje en speelgoed met ballen vindt hij leuk. Ook wil hij graag vrienden met de andere katten zijn, maar is daarin soms een beetje opdringerig…Wanneer we de katten eten geven, is Tommy er als eerste bij. Het is een kleine kat, maar hij miauwt heel hard.

 

Voormalig bewoners, Jonas, Rex, Sushi, Tammo en Mees voelden zich helaas niet helemaal thuis bij ons en de andere katten. Ze hebben het inmiddels goed naar hun zin in hun nieuwe huisjes.

Onze oudste bewoner Cooper (15) is vrijdag 26 mei overleden.
Hij woonde al enkele maanden weer bij de kattenopvang, omdat hij ziek was geworden. Sinds kort woonde hij tijdelijk bij onze lieve vrijwilliger Heather, zodat hij in alle rust kon herstellen en goed verzorgd kon worden. Het ging de eerste week heel goed, maar helaas werd hij deze week ineens erg benauwd. Hiervoor kreeg hij medicatie, maar deze sloeg niet aan. We zijn er erg verdrietig van, maar zijn Heather heel dankbaar voor haar goede zorgen. Dankzij haar heeft hij nog een paar liefdevolle en rustige laatste weken gehad.