De katten

 

 

 

Er wonen op dit moment 10 katten bij ons: Lotus, Doris, Minet, Sam, Tommy, Charlie, Billie, Ella, Tobi en Pip.

De kittens Billie, Ella, Tobi en Pip wonen nog niet zo lang bij ons. We moeten ze nog wat beter leren kennen om wat meer over hun karakter te kunnen zeggen.

Charlie is 2 jaar jong. Hij is in september bij ons komen wonen samen met zijn broer Louis en Cleo. Louis had het bij ons niet zo naar zijn zin, maar Charlie gelukkig wel. Hij is al goed bevriend geraakt met sommige katten zoals Sam en Tommy. Charlie is een hele makkelijke en tevreden kat die graag speelt en geaaid wordt. Hij zit niet echt op schoot, maar met een beetje geluk krijg je een kusje van hem op je neus.

Lotus is 3 jaar. Ze is geboren in Griekenland en als kitten naar Nederland gebracht. Ze heeft een verkleving op haar linkeroog en ziet daardoor alleen met haar rechteroog. Lotus is erg speels en vindt het leuk om met de andere katten te spelen. Verder ligt ze graag bij je op schoot, om vervolgens in slaap te vallen.

Doris is 3 jaar jong. Ze is geboren in Egypte. Als 2 weken oud kitten is ze op straat gevonden en bij een kattenopvang terecht gekomen. Doris is een lieve en eigenzinnige poes die zich als een diva kan gedragen. Ze ligt ook graag bij mensen op schoot, het liefst heel lang, en wordt dan graag geaaid. Bij Doris moet je goed je eten in de gaten houden! Doris is ook bekend op Instagram als doris.the.crosseyed.cat. 

Minet is 5 jaar. Ze is een schildpad-kat, houdt van aandacht en vind het heel fijn om uitgebreid geaaid te worden. Dit gaat samen met veel ‘praatjes’ oftewel gemiauw. Minet ligt graag op de roze bank waar de kans groot is dat ze even bij je op schoot gaat zitten. Ze speelt ook graag met pingpongballen.

Sam is 6 jaar en is onze oudste kat. Hij is samen met Tommy bij ons komen wonen. Ze zijn gevonden in een huis waar 32 katten woonden. Gelukkig wonen ze nu samen met wat minder katten! Sam is een hele lieve kat die graag veel kopjes geeft. Hij zit eigenlijk nooit op schoot, maar wel altijd dicht bij mensen in de buurt. Sam is erg speels en kan uren spelen.

Tommy is 6 jaar en dus tegelijk met Sam bij ons komen wonen. Ze liggen regelmatig bij elkaar in een mandje of op een stoel en vinden het fijn om elkaar te wassen. Tommy is gek op spelen, vooral verstoppertje en speelgoed met ballen vindt hij leuk. Ook wil hij graag vrienden met de andere katten zijn, maar is daarin soms een beetje opdringerig.

Tammo is op woensdag 18 oktober 2017 overleden. Hij is 13 jaar geworden. Tammo woonde sinds eind juli bij Laura thuis, omdat hij niet meer op z’n plek was bij Poeslief. Samen wonen met jonge katten bleek te druk voor hem. Na een paar maanden kreeg hij last van zijn luchtwegen, de klachten werden in zeer korte tijd erger tot hij niet meer kon. We hebben toen afscheid van hem moeten nemen.

CooperOnze oudste bewoner Cooper (15) is vrijdag 26 mei overleden.
Hij woonde al enkele maanden weer bij de kattenopvang, omdat hij ziek was geworden. Sinds kort woonde hij tijdelijk bij onze lieve vrijwilliger Heather, zodat hij in alle rust kon herstellen en goed verzorgd kon worden. Het ging de eerste week heel goed, maar helaas werd hij deze week ineens erg benauwd. Hiervoor kreeg hij medicatie, maar deze sloeg niet aan. We zijn er erg verdrietig van, maar zijn Heather heel dankbaar voor haar goede zorgen. Dankzij haar heeft hij nog een paar liefdevolle en rustige laatste weken gehad.

Voormalig bewoners Jonas, Rex, Mees, Pim, Louis en Cleo voelden zich helaas niet helemaal thuis bij ons en de andere katten. Ze hebben het inmiddels goed naar hun zin in hun nieuwe huisjes.